0%

Így őrizd meg egészségedet a digitális megoldások segítségével!

utolsó módosítás: 2023. augusztus 29. 15:37

Az egyre elterjedtebb okostelefon- és internethasználat forradalmi átalakulásokat hozott az egészségügybe is. Gondolj csak arra, mennyivel egyszerűbb kiváltani egy receptet, amelyet az orvosod feljuttatott a felhőbe! Sokkal könnyebben hozzáférhetsz az egészségi állapotoddal kapcsolatos adatokhoz, mint akár tíz éve. Rengeteg olyan okostelefonos applikáció elérhető, melyek segítségével sokat javíthatsz életminőségeden, sőt, akár még életet is menthetnek. Mutatjuk a kedvenceinket!

Segélyhívás egyetlen gombnyomással

Az ÉletMentő alkalmazás neve egyáltalán nem túlzás. Az Országos Mentőszolgálat alkalmazása egyszerre küldi el a segélyhívást és a pontos helyedet is. Ha letöltés után kitöltöd az egészségügyi adataiddal, a kiérkező mentők rögtön tudni fogják, mi a dolguk. A helymeghatározó funkció abban is segít, merre találod a legközelebbi defibrillátort, rendelőintézetet és gyógyszertárat. Ne legyen rá szükség – de ha mégis, akkor legyen kéznél! Az alkalmazás innen elérhető.

Elsősegély – mit kell tennem?

Kevés hasznosabb applikáció létezik annál, mint ami megmondja, hogy mi a teendőnk a bajban. Az Elsősegély számos veszélyhelyzetre nyújt útmutatót a stroke-tól kezdve a csonttörésen és mérgezésen át az égési sérülésig. Értesíteni tudjuk rajta keresztül a mentőket, sőt, még azt is megmondja, hogy hol található a legközelebbi kórház és defibrillátor. Ez egy olyan alkalmazás, ami szó szerint életeket menthet, ezért mindenki telefonján ott van a helye!

Az Elsősegély applikáció Androidos okostelefonokra erről, Apple készülékekre pedig erről a linkről tölthető le ingyenesen.

Patikáim

Ismerős a probléma, amikor az éjszaka közepén betegszik meg egy családtagunk és kifogyunk a lázcsillapítóból, de nem tudjuk, hogy melyik a legközelebbi ügyeletes gyógyszertár? Esetleg ismeretlen helyen nyaralunk, és sürgősen gyógyszerre lenne szükségünk? Ilyenkor jó, ha le van töltve a telefonunkra a Patikáim applikáció. Ez a program az ország összes patikáját nyilvántartja, így könnyen megtalálhatjuk a hozzánk legközelebb eső gyógyszertárat, és még az akciós ajánlatok között is böngészhetünk.

A Patikáim applikáció Androidos okostelefonokra erről a linkről tölthető le ingyenesen.

Applikáció segíthet egy ügyeletes gyógyszertár gyors keresésében

Semmelweis HELP tünetellenőrzés és tudástár

A Semmelweis orvosszakértői bemutatjáka leggyakoribb betegségek ismertetőjegyeit – az alkalmazás egyelőre a 18 év alatti betegekre fókuszál –, melynek adatbázisa az okostelefonon is elérhető! A program offline is működik, így bármikor, bárhonnan hozzáférhetsz a különböző betegségek tüneteinek, diagnózisainak, okainak, megelőzésének és kezelésének adatbázisához. Természetesen az applikáció használata nem váltja ki az orvosi diagnózist, de közelebb kerülhetsz egy-egy tünet kiváltó okának megértéséhez.

A Semmelweis HELP Androidos okostelefonokra erről, Apple készülékekre pedig erről a linkről tölthető le ingyenesen.

Helpynet

A magyar nyelven is elérhető Helpynet rendszerében össze lehet kötni virtuálisan a családtagokat, közeli barátokat, akik vészhelyzet esetén egy gombnyomással értesítést küldhetnek egymásnak. A még hatékonyabb segítségnyújtás érdekében az applikációban előzetesen rögzíthetjük a vércsoportunkat, a krónikus betegségeinket, valamint az esetleges gyógyszerérzékenységeinket is. Az alkalmazás más jellegű veszélyhelyzetekben is hasznos lehet, például a gyerekek baj esetén riasztást küldhetnek a szüleiknek, de a felületen bejelenthetjük a tűzeseteket, a gyanús alakokat és a veszélyesebb utcákat is.

Az applikáció Androidos okostelefonokra erről, Apple készülékekre pedig erről a linkről tölthető le ingyenesen.

Patikában is plusz információkat nyújthat a kéznél lévő telefon

Kell a dohány?

Ez az applikáció úgy támogat a dohányzásról való leszokásban, hogy annak anyagi következményeivel szembesít. Segítségével folyamatosan követhetjük, hogy mennyi pénzt takarítunk meg a cigaretta mellőzésével, és azt is megtudhatjuk, hogy az egyes érzékszerveink működése milyen ütemben javul.

Az applikáció Androidos okostelefonokra erről, Apple készülékekre pedig erről a linkről tölthető le ingyenesen.

Ez is érdekelheti