0%

A leghasznosabb alkalmazások az okostelefonodra

utolsó módosítás: 2023. augusztus 30. 12:30

A megfelelő 4G- vagy 5G-képes okoskészülékkel és internet-előfizetéssel új világok nyílhatnak meg előtted. A zsebedben lapuló mobillal folyamatosan nyomon követheted egészségi állapotodat, megnézheted a legfrissebb menetrendet és korlátlanul böngészhetsz kedvenc videóid, zenéid és rádióműsoraid között.

Alkalmazások letöltése

A világ legnépszerűbb alkalmazásait általában magyar nyelven, ingyenesen letöltheted a telefonon vagy tableten található webáruházból. A használatukhoz nincs szükséged másra, mint egy okoskészülékre, valamint egy kellően gyors és megbízható wifire vagy mobilinternet-előfizetésre.

Kommunikáció és kapcsolattartás

A legnépszerűbb közösségi applikációkkal mindig kapcsolatban lehetsz szeretteiddel. Az üzenetküldésen túl képeket, videókat és hangfelvételeket is megoszthattok egymással.

A készülékkel érkezők appok kiegésztésére tölthetünk le további alkalmazásokat

  • Facebook: A legismertebb közösségimédia-platform, ahol nyomon követheted ismerőseid életeseményeit, és megoszthattok egymással képeket, híreket, bejegyzéseket. Emellett követheted a neked tetsző oldalakat, csoportokat is.
  • Messenger: A Facebook üzenetküldő alkalmazása, amelynek Magyarországon több mint 5 millió felhasználója van.
  • Viber: A másik népszerű üzenetküldő applikáció, melyen keresztül jó minőségű, ingyenes hang- és videóhívásokat indíthatsz.
  • WhatsApp: Ezzel az alkalmazással gyorsan, egyszerűen, biztonságosan és ingyenesen küldhetsz üzenetet és telefonálhatsz az egész világon.

Biztonság és egészség

Egyes appok kifejezetten arra szolgálnak, hogy támogassák személyes biztonságodat és egészséged megőrzését.

  • Lépésszámláló: Automatikusan nyomon követi a naponta megtett lépéseket, a sétatávolságot, az így elégetett kalóriákat és egyéb egészségügyi adatokat.
  • Életmentő: Az applikáció segítségével könnyen elérhető a mentőszolgálat, amikor a leginkább szükségünk van rá. Továbbítja a pontos tartózkodási helyünket és a mentéshez szükséges egyéb gyakorlati információkat.
  • MyTherapy: Díjnyertes alkalmazás, amellyel ellenőrizheted gyógyszereid fogyását, emlékeztetőket állíthatsz be az orvosságok beszedéséhez, a legfrissebb egészségi és gyógyszer-információidat pedig akár családtagjaiddal is megoszthatod.
  • Apple Egészség: Az Egészség alkalmazás segítségével naponta nyomon követheted a megtett lépések és emeletek számát. Manuálisan is hozzáadhatsz információkat az alkalmazáshoz, például a testsúlyodról vagy a koffeinbeviteledről. Az alkalmazással kompatibilis kiegészítőkkel (például okosórával) pedig még részletesebben dokumentálhatod mindennapi aktivitásodat.
  • Google Fitnesz: A Google saját, ingyenes egészségügyi applikációját az Egészségügyi Világszervezettel és az Amerikai Szívgyógyászok Társaságával közösen fejlesztették ki. Az alkalmazás aktív mozgásra ösztönöz és kardiogyakorlatok segítségével fejleszti az állóképességedet.telefonálhatsz az egész világon.

Mindennapi feladatok egyszerűbben

Tervezz útvonalat, diktáld be a mérőállást és rendelj élelmiszert online, egyetlen készülékről!

Mindkét nagy mobil platform (Android és iOS) része az alkalmazás áruház

  • MÁV app: A MÁV applikáció hasznos segítséget nyújt utazásod megtervezéséhez, és az alkalmazásból vasúti jegyedet, bérletedet is megvásárolhatod.
  • BudapestGO: Percre pontos közösségi közlekedési információk és menetrendek, első kézből.
  • Google Fordító: A Google ingyenes fordítóalkalmazása, amellyel több mint száz nyelvre fordíthatsz le szövegeket.
  • Waze: Az egyik legnépszerűbb GPS-alkalmazás, amely – többek között – a megnövekedett forgalomra és a sebességmérő kamerákra is figyelmeztet.
  • MVM Next: Az MVM hivatalos mobilalkalmazása, amellyel bárhonnan és bármikor, pár perc alatt elintézheted az áramszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyeid.

Kikapcsolódás a mindennapokban

 A 4G-, de még inkább az 5G-sebesség végtelen szórakozási lehetőséget kínál. Zenehallgatás, videózás, rádiózás személyre szabottan, a saját ízlésünknek megfelelően.

  • YouTube: Egy nyilvános videómegosztó portál, amelyen ingyen lehet videókat nézni, letölteni vagy akár feltölteni is.
  • MyOnlineRadio: A legnépszerűbb hazai rádiókat összefogó alkalmazás, amelyen bármelyik csatornát korlátlanul, ingyen hallgathatjuk.
  • Természetjáró: Magyarország online, interaktív térképes útikönyve a természet szerelmeseinek, beépített túratervezővel, valamint több száz előre elkészített túraajánlattal és ezernyi látnivalóval, amelyek mindegyikéhez részletes ismertető és számos fénykép tartozik.
  • Duolingo: A világ legnépszerűbb nyelvtanulási alkalmazása, amivel játékos formában tanulhatjuk meg a világ szinte bármely nyelvét.
  • Kérdések & Válaszok:  Szórakoztató kvízjáték, amellyel játékos módon tesztelhetjük tudásunkat és bővíthetjük ismereteinket a legkülönfélébb témakörökben.

Ez is érdekelheti